FAIL (the browser should render some flash content, not this). >

De Ragdoll heeft zen naam niet gestolen, dit omdat ze zich volledig overgeven wanneer je ze optilt,  zoals een lappenpop.   Ze laten zich volledig hangen en voelen slap aan.
De Ragdoll kan men zelf dingen aanleren zoals bij de hond. U kan ze bv leren apporteren, als u een balletje of iets dergelijks weggooit, zal ze dit met plezier achterna lopen en terugbrengen.  Deze katten zijn zeer sociaal met andere dieren, zowel soortgenoten, honden en andere huisdieren.
Ook met kinderen kunnen ze goed overweg, ze zullen nooit zo maar hun nagels gebruiken.  Deze gebruiken ze enkel in uiterste noodgevallen.   Ze zullen trouwens niet rap in de aanval gaan maar kiezen liever het hazenpad.
Ragdolls zijn echt op de mens gericht, ze zijn dol op menselijk gezelschap en hechten zich sterk aan hun eigenaar.  Mensen die in het bezit zijn van een Ragdoll zullen zich nooit alleen voelen want ze zijn heel nieuwsgierig en volgen hun baasje als een schaduw door het ganse huis.  Als men vaak weg is, zou men beter minstens twee katten in huis moeten hebben, dit omdat een Ragdoll niet graag alleen zit.

Ragdolls mogen eigenlijk nooit alleen naar buiten, omdat ze iedereen zien als vriend zouden ze met iedereen meegaan "en zie je lieverd dan nog maar eens terug"!! 

De Ragdoll heeft een skelet dat groter en zwaarder dan die van de meeste soortgenoten. Vooral de katers kunnen behoorlijk groot worden. Een volwassen kater kan al gauw tussen de 6 en 10 kilo wegen.  Een poes weegt als ze volgroeid is gemiddeld tussen de 4.5 en 6kg.  Het zal tot zijn vierde levensjaar duren voor de Ragdoll volledig uitgegroeid en uitgekleurd is.  Ragdolls hebben een halflange vacht die gemakkelijk te onderhouden is en die bijna nooit klit.

Wil U persoonlijk kennis maken met het ras dan kan U ons steeds een bezoekje brengen.

 

Een gouden tip:

Denkt u eraan om een kitten te kopen en een paar catteries te bezoeken?  Doe dit dan niet op één dag,  collega catteries zullen u dankbaar zijn.   De reden hiervan is dat u bacteriën zou kunnen meenemen van de ene naar de andere cattery (dit zijn niet bepaald ziektes).   Kijk goed naar wat u allemaal ziet bij een cattery, zijn de katten verzorgd....hebben ze propere eet en drink bakjes, enz.....
Zoek tot u een cattery heeft gevonden waar u zich goed bij voelt !!